9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte recept na lahodné jídlo s jehněčím masem? Vyzkoušejte náš recept na kuskus s jehněčím masem, který si zamilujete. Kuskus je lehká a zdravá příloha, která perfektně doplňuje bohatou chuť jehněčího masa. Jehněčí maso je nádherně měkké a plné výrazného aroma, které se krásně propojí s kuskusem a dalšími ingrediencemi. Tento recept je jednoduchý, chutný a zároveň zdravý. Stačí pouze připravit jehněčí maso, nařezat ho na kousky a smíchat s kuskusem a dalšími lahodnými přísadami. Rychlý a snadný recept, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělé jídlo plné výborného jehněčího masa a lahodného kuskusu.
    Recept na Kuskus s jehněčím masem
    
Suroviny:
- 300 g jehněčího masa
 - 200 g kuskusu
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 papriky (červená a zelená)
 - 1 rajče
 - 1 lžička kari koření
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého kurkumy
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 400 ml vývaru
 - Sůl a pepř dle chuti
 
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
 - Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme maso z každé strany dozlatova. Poté jej přendáme do hrnce či mísy.
 - Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na pánvi je osmahneme do změknutí.
 - Přidáme nakrájené papriky a pokračujeme v pálení dalších 5 minut.
 - Přidáme rajče a necháme vařit dalších 3 minuty.
 - Do hrnce s masem přidáme zeleninu z pánve, kari koření, mletý kmín a kurkumu. Dobře promícháme.
 - Připravíme si kuskus dle návodu na obalu. Vývar můžeme nahradit horkou vodou.
 - Nakonec kuskus smícháme s masem a zeleninou v hrnci. Dochutíme solí a pepřem.
 - Kuskus s jehněčím masem podáváme tepelně.
 

