14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výborné jídlo plné chuti? Zkuste připravit kuskus s hovězím masem! Tento lahodný pokrm je bohatý na bílkoviny a přináší perfektní kombinaci koření a zeleniny. Naše podrobné a snadno následovatelné instrukce vám umožní připravit tento jídlo jako profesionálové. Překvapte své chuťové buňky a vyzkoušejte kuskus s hovězím masem ještě dnes!
Suroviny
- 200 g kuskusu
- 400 g hovězího masa (na kosti)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso omyjte, osolte a opepřete. V hrnci ohřejte olivový olej a na něm zprudka opečte maso ze všech stran, dokud není hezky zlatavé.
- Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájená rajčata. Promíchejte a podlijte asi 500 ml vody.
- Přidejte kari koření, mletý kmín a přikryjte poklicí. Vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
- Mezitím si připravte kuskus. V hrnci nechte 300 ml vody s trochou soli a oleje zhruba 5 minut provařit. Poté odstavte z ohně a vmíchejte kuskus. Zakryjte a nechte 5-7 minut odstát, dokud kuskus nevsákne vodu.
- Hotový kuskus servírujte s hovězím masem a rajčaty. Podávejte teplé.