10. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Pokud hledáte skvělý recept na tradiční egyptské jídlo Kushari, jste na správném místě! Naše jednoduchá a chutná verze tohoto pokrmu z rýže, makarónů, čočky a koření si získá vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento plný a vydatný vegetariánský pokrm s křupavým cibulovým posypem a smetanovou omáčkou přesně podle našeho receptu. Začněte vařit již dnes a poznáte, proč je Kushari oblíbeným jídlem po celé Egyptě.
Suroviny:
- 300 g rýže
 - 200 g cizrny
 - 200 g hnědých čoček
 - 2 cibule
 - 4 stroužky česneku
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 2 lžičky kari koření
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého skořice
 - Sůl a pepř dle chuti
 - 1 plechovka rajčatového pyré
 - Čerstvý petržel nebo koriandr na ozdobu
 
Postup:
- Uvařte rýži podle návodu na obalu. Opláchněte ji studenou vodou a nechte stranou.
 - Ve velkém hrnci vařte cizrnu a čočku, dokud nezměknou. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
 - Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte kari koření, kmín, skořici, sůl a pepř a promíchejte.
 - Přidejte rajčatové pyré a vařte omáčku asi 10 minut za stálého míchání.
 - V míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, čočku a omáčku. Dobře promíchejte.
 - Před podáváním ozdobte čerstvým petrželem nebo koriandrem.
 


