22. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kurmu z kuřecího masa je bohatý na exotické chutě a aromatické koření. Vychutnejte si tento tradiční indický pokrm připravený z měkkého a šťavnatého kuřecího masa, omáčky s kokosovým mlékem a směsí omamného kari koření. Tento jednoduchý a chutný recept vás nadchne svou jedinečnou kombinací chutí. Připravte si kurmu z kuřecího masa a poznáte, proč se tento pokrm stal celosvětovou klasikou indické kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (na kosti nebo filet)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g rajčat (oloupaných a nasekaných)
- špetka soli a pepře
- čerstvá petrželka (nasekaná) na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a cibuli na plátky. Česnek oloupejte a rozemelte nebo nastrouhejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a zázvor a opékejte další minutu.
- Přidejte kuřecí maso do pánve a smažte ho, dokud není zezlátnuté ze všech stran.
- Přisypte kari koření a kurkumu a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
- Pak přidejte kokosové mléko a rajčata do pánve. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Přidávejte postupně vodu, pokud se směs zdá příliš suchá.
- Ochutnejte a přidávejte sůl a pepř podle potřeby.
- Servírujte kurmu s rýží nebo naan chlebem a ozdobte nasekanou petrželkou.