11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte výborný a jednoduchý recept na jídlo, Kurma s bramborami je pro vás ta pravá volba! Tento tradiční indický pokrm spojuje šťavnaté kuřecí kousky s jemnými bramborami ve sladkokyselé omáčce. Recept je nejen chutný, ale také snadno připravitelný. Připravte si ho doma a užijte si autentickou chuť Indie.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce nasekaného koriandru
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm kuřecí maso, cibuli a česnek, dokud masa nezezlátne a cibule se zesklovatí.
- Přidejte kari koření, kmín a papriku a míchejte, dokud se koření neuvoní.
- Přidejte nakrájené brambory, kokosové mléko a vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 20 minut, dokud se brambory nepamatovalí.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
- Surovina je hotová k podávání. Můžete ji servírovat s rýží nebo naan chlebem.