11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kurma s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte⁤ výborný a jednoduchý recept na jídlo, Kurma ‌s bramborami je‌ pro​ vás⁤ ta pravá volba! Tento⁢ tradiční indický pokrm spojuje ‌šťavnaté kuřecí kousky​ s⁢ jemnými bramborami ve ⁢sladkokyselé omáčce. Recept je nejen chutný,⁢ ale také ‍snadno připravitelný. Připravte si‌ ho‌ doma a užijte si ‍autentickou chuť ‌Indie. ⁣

Suroviny

  • 500 g kuřecího​ masa
  • 4⁣ velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička ⁤mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400 ml‌ kokosového ​mléka
  • 400 ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nasekaného koriandru

Postup

  1. Kuřecí ‌maso nakrájejte na kousky ‌a‍ osolte a opepřete podle chuti.
  2. Brambory oloupejte ‌a nakrájejte ⁢na ⁣menší kostičky. Cibuli a česnek⁣ oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Na pánvi‍ rozehřejte⁣ olej a ⁤osmahněte na něm kuřecí maso, cibuli ⁣a⁣ česnek, dokud​ masa nezezlátne a cibule se zesklovatí.
  4. Přidejte kari⁢ koření, kmín a papriku ⁣a míchejte, dokud‌ se koření neuvoní.
  5. Přidejte ​nakrájené brambory, kokosové mléko a vývar. Přiveďte k⁤ varu,⁤ snižte teplotu a ⁤vařte pod pokličkou asi 20 minut, dokud se ‍brambory nepamatovalí.
  6. Pokud⁣ je omáčka příliš⁣ řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  7. Přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
  8. Surovina je ⁢hotová k podávání. Můžete ji⁢ servírovat s rýží nebo naan⁢ chlebem.