7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí zeleninový wok je skvělým receptem pro všechny milovníky čínské kuchyně. Kombinace křupavého kuřecího masa, čerstvé zeleniny a aromatických bylinek vytváří lahodnou a zdravou večeři. Tento recept je snadno připravitelný během několika minut a je ideální pro rychlý a chutný oběd či večeři.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 zelená paprika
- 100 g čerstvého hrášku
- 150 g bok choy (čínské zelí)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce oleje na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a osolte a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkve na tenké plátky a zelenou papriku na proužky.
- Bok choy rozemelte na menší kusy.
- V hluboké pánvi nebo woku zahřejte olej a osmažte kuřecí nudličky dozlatova.
- Přidejte cibuli a mrkve a smažte asi 3 minuty, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte zelenou papriku, hrášek a bok choy. Smažte dalších 5 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Dobře promíchejte a nechte vařit dalších 2 minuty.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem.