7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí zeleninový wok
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí zeleninový wok​ je⁣ skvělým receptem pro všechny milovníky‌ čínské‍ kuchyně.‌ Kombinace křupavého kuřecího masa, čerstvé zeleniny a aromatických ​bylinek vytváří lahodnou a zdravou večeři. Tento recept je ⁤snadno připravitelný během⁤ několika minut a je ideální‍ pro rychlý a chutný oběd či ⁢večeři.⁣

Suroviny

  • 400 g kuřecích ⁣prsou
  • 1‍ cibule
  • 2 mrkve
  • 1 ​zelená paprika
  • 100 g ​čerstvého hrášku
  • 150 g bok choy (čínské zelí)
  • 3 lžíce​ sójové omáčky
  • 2 lžičky rybí ⁤omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje​ na smažení
  • sůl a⁢ pepř ⁤podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte⁣ na nudličky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka,⁢ mrkve‍ na tenké plátky ⁢a zelenou ⁣papriku ‌na proužky.
  3. Bok choy⁤ rozemelte na menší kusy.
  4. V hluboké pánvi nebo woku ‌zahřejte olej a osmažte kuřecí nudličky dozlatova.
  5. Přidejte cibuli​ a ⁣mrkve a​ smažte asi 3 minuty, ⁤dokud⁢ se​ zelenina nezměkne.
  6. Přidejte zelenou papriku, hrášek a bok ⁣choy. Smažte dalších 5 minut.
  7. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku‍ a sezamový olej. Dobře promíchejte‌ a nechte vařit dalších⁤ 2⁣ minuty.
  8. Podle‍ chuti dochuťte solí a pepřem.