23. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí vindaloo s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí vindaloo⁢ s ⁤rýží je tradiční‍ indické⁢ jídlo, které vás naladí na‍ exotickou chuťovou‍ výpravu. Vindaloo omáčka s kombinací ⁤koření, chilli a octa dodává tomuto receptu ‍svěžest​ a ‌pikantní​ aroma. Kuřecí kousky jsou ‌marinovány⁢ v této ‍omáčce ‌a⁢ následně ‍pečeny až do perfektního zlatohnědého⁤ zbarvení. ⁢Podávejte tento lahodný kuřecí vindaloo‍ s voňavou bazmati‍ rýží, která dokonale doplňuje všechny exotické ⁢chutě.​

Suroviny

  • 500 g⁤ kuřecího masa​ (nadýbané kousky)
  • 2 ‌lžíce‍ oleje
  • 2 ⁤cibule​ (nakrájené na tenké plátky)
  • 4‍ stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 2 lžíce vindaloo⁣ koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky​ kurkumy
  • 400​ ml ⁣kokosového⁤ mléka
  • 1 lžíce ‍octa
  • 1 lžíce cukru
  • sůl⁣ podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a pokračujte smažením dalších ​2 minuty.
  3. Přidejte kuřecí maso a ‍orestujte ‌ho⁢ ze všech stran, dokud nezežloutne.
  4. Vmisťe do pánve ⁣papriky, vindaloo koření, mletý kmín, mletý koriandr a ⁣kurkumu. ⁣Dobře promíchejte, aby ​se koření dostalo na⁣ všechny⁣ kousky ⁤masa.
  5. Přidejte kokosové ⁤mléko, ocet⁣ a cukr.
  6. Osolte podle ​chuti.
  7. Vše promíchejte, přikryjte ‌a vařte na mírném ohni asi 30‍ minut, dokud maso​ není měkké a omáčka‌ zahustne.
  8. Servírujte​ s rýží.