23. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí vindaloo s rýží je tradiční indické jídlo, které vás naladí na exotickou chuťovou výpravu. Vindaloo omáčka s kombinací koření, chilli a octa dodává tomuto receptu svěžest a pikantní aroma. Kuřecí kousky jsou marinovány v této omáčce a následně pečeny až do perfektního zlatohnědého zbarvení. Podávejte tento lahodný kuřecí vindaloo s voňavou bazmati rýží, která dokonale doplňuje všechny exotické chutě.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nadýbané kousky)
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 2 lžíce vindaloo koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a pokračujte smažením dalších 2 minuty.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud nezežloutne.
- Vmisťe do pánve papriky, vindaloo koření, mletý kmín, mletý koriandr a kurkumu. Dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechny kousky masa.
- Přidejte kokosové mléko, ocet a cukr.
- Osolte podle chuti.
- Vše promíchejte, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka zahustne.
- Servírujte s rýží.