27. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí tikka masala je tradiční indické jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. V tomto receptu se křehká kuřecí kousky dusí v lahodné směsi kari koření, jogurtu a rajčat, což vytváří bohatou omáčku plnou exotických chutí. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky indické kuchyně, kteří si rádi dopřávají pikantní chuťové zážitky. Připravte si kuřecí tikka masala a vychutnejte si pravou indickou gastronomii přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tikka koření
- 1 lžíce mletých mandlí
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 200 ml smetany na vaření
- 200 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- V misce smíchejte tikka koření, mleté mandle, rajčatový koncentrát, smetanu na vaření a vývar.
- Přidejte směs do rendlíku s kuřecími kousky a promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody a nechte ji vařit asi 15-20 minut, dokud kuře není měkké a omáčka zhoustne.
- Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou a podávejte s rýží nebo naan chlebem.