27. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí tikka masala.
zdroj: Recepty 24/7




Chutné kuřecí tikka masala je ‍tradiční indické jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové‌ buňky. V tomto receptu se křehká kuřecí kousky ⁣dusí v lahodné směsi kari koření, jogurtu a rajčat, což vytváří bohatou omáčku plnou exotických chutí. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky indické kuchyně, kteří si rádi dopřávají pikantní chuťové zážitky. Připravte si kuřecí tikka masala a vychutnejte si pravou indickou gastronomii​ přímo v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená‌ na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tikka koření
  • 1 lžíce ⁤mletých mandlí
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 ml vývaru (kuřecího ‌nebo‍ zeleninového)
  • Čerstvá petrželka‌ na ozdobu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, ​dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
  3. V misce smíchejte‌ tikka koření, mleté⁢ mandle, rajčatový koncentrát, smetanu na ⁢vaření a vývar.
  4. Přidejte směs do ​rendlíku s kuřecími ‌kousky a promíchejte.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody a nechte ji vařit asi 15-20 minut, dokud kuře není měkké ⁢a omáčka‌ zhoustne.
  6. Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou a podávejte s rýží nebo naan chlebem.