15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte vynikající recept na kuřecí tikka masala? Naše receptura vás potěší! Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm, který je vyroben z kousků kuřecího masa marinovaných v ovocně-kořeněné směsi a vařených v husté rajčatové omáčce. Tato chutná kombinace exotických koření a čerstvých bylinek vás opravdu dostane. Následujte naše jednoduché kroky a připravte si doma autentickou kuřecí tikka masalu, která okouzlí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (sekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička červené papriky
- 400g rajčat (nařezaných na kostičky)
- 200ml smetany ke šlehání
- Sůl (dle chuti)
- Čerstvý koriandr (nasekaný)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a vařte ještě jeden minutu.
- Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a červenou papriku. Směs promíchejte a vařte další minutu, aby se koření uvolnilo.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte rajčata a smetanu. Dochutíme solí dle chuti.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody a nechte vařit ještě 10 minut.
- Před podáváním posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.