16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na kuřecí thajský zeleninový wok plný exotických chutí a vůní. Skvělá kombinace kuřecího masa s čerstvou zeleninou a kořeněnou thajskou omáčkou. Připravte si ho snadno a rychle doma a dopřejte si lahodný polední oběd plný zdravých surovin. Bon appetit!
Suroviny
- 400g kuřecího masa nakrájeného na plátky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na nudličky
- 1 cibule nakrájená na půlkolečka
- 100g hrášku
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička červené kari pasty
- 1 lžička cukru
- olej na smažení
Postup
- Na rozpálené pánvi s olejem osmažte kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte cibuli a česnek, restujte 2 minuty.
- Přidejte papriku a mrkev, restujte dalších 5 minut.
- Přidejte hrášek a restujte dalších 3 minuty.
- Smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, červenou kari pastu a cukr.
- Přidejte omáčku k zelenině a vařte 2 minuty, dokud není vše propojeno.
- Smažte ještě 1 minutu a hotovo!