17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí teriyaki s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

⁤Vyzkoušejte lahodné japonské kuřecí teriyaki s ⁤rýží a ⁢zeleninou.⁤ Tento recept je snadný na přípravu a skvěle ‌chutná. Užijte si exotickou chuť teriyaki omáčky spolu ⁣s křupavou zeleninou ‍a aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm již dnes! ⁢

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 2​ lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce⁤ cukru
  • 1 lžička medu
  • 2 ⁤stroužky česneku, ⁢nasekané
  • 1 lžička čerstvého ⁤zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g vařené rýže
  • 200 g směsi zeleniny podle chuti (např. paprika, brokolice, mrkev)

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, med, česnek a ​zázvor v ⁢misce. Tento mix použijte jako‌ marinádu pro kuřecí maso a nechte ⁤maso marinovat minimálně‌ 30‌ minut.
  2. Na pánvi ⁤rozehřejte‌ olej ⁣a osmažte kuřecí⁤ maso​ dozlatova.
  3. Přidejte zeleninu a smažte krátce, aby ‌zůstala crunchy.
  4. Přidejte marinádu ⁣zbylou z marinování a ⁣nechte⁢ omáčku‍ zhoustnout.
  5. Servírujte ⁤s⁤ vařenou rýží a posypte sezamovými semínky.