18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí Tajine s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí‍ Tajine s olivami, tradičním marockým pokrmem plným exotických chutí a​ koření. Tento jednoduchý recept vás překvapí skvělou kombinací kuřecího masa, zeleniny a ‍oliv, které se vaří ve výrazné omáčce s příjemnou pikantností. Uvařte si chuťově bohaté ‌jídlo, které vás zavede do útulných marockých uliček a okouzlí vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 600 g kuřecího masa (prasátka nebo jehněčího)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička⁤ mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • 250‍ ml⁤ kuřecího vývaru
  • 100 g zelených oliv
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme‌ na menší kousky. Cibuli ⁤nakrájíme na ⁢tenké plátky a ⁢česnek nasekáme.
  2. Na⁢ pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme ⁤na něm cibuli,⁢ dokud⁢ zjemní.
  3. Přidáme ​kuřecí maso ‍a osmažíme ho ze všech stran, dokud získá zlatavou barvu.
  4. Přidáme zelené olivy, koriandr, petržel, mletý koriandr, kmín,‍ sladkou papriku a kurkumu. Dobře promícháme ⁣a osolíme a opepříme⁤ podle chuti.
  5. Přilijeme kuřecí vývar, zakryjeme pokličkou a​ necháme vařit‍ asi ⁤30 minut, dokud⁣ maso nezměkne.
  6. Po​ uvaření ⁤můžeme Tajine posypat čerstvým nasekaným koriandrem a podávat s rýží‌ nebo chlebem.