19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí soté s čínskou zeleninou doma s tímto jednoduchým receptem. Křupavá zelenina spolu s plátky kuřecího masa v exotické čínské omáčce vás okouzlí. Vyzkoušejte tento chutný pokrm a nechte se unést exotickými chutěmi Asie.
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 200g směsi čínské zeleniny (např. mrkev, celer, brokolice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- sůl, pepř, chilli podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso nebude hotové.
- Přidáme směs čínské zeleniny a dusíme pod pokličkou asi 5 minut, dokud zelenina změkne.
- Přilijeme sójovou omáčku, med a dochutíme solí, pepřem a chilli podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo nudlemi.