29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí soté s bambuskou a houbami, které překvapí vaše chuťové buňky! Tento rychlý recept je skvělou volbou pro všechny milovníky exotické kuchyně. S dochucovadly jako sójová omáčka a zázvor, tento pokrm bude skvělou volbou pro vaše příští oběd nebo večeři. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 plechovka bambusových výhonků (okapaná)
- 200g hub (např. žampiony, bedla)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte kuřecí maso s cibulí a česnekem, dokud maso není zlatě hnědé.
- Přidejte houby a osmažte je do měkka.
- Přidejte bambusové výhonky a promíchejte.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte provařit a dochutit asi 5 minut.
- Podávejte s rýží nebo nudlemi.