29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí soté s bambuskou a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌lahodné kuřecí soté ​s ‍bambuskou a houbami, které překvapí vaše chuťové buňky! Tento rychlý recept⁢ je⁤ skvělou volbou pro všechny milovníky exotické kuchyně.‌ S dochucovadly jako⁢ sójová omáčka a ​zázvor, tento pokrm bude​ skvělou volbou pro vaše příští oběd ​nebo večeři. ‍Podívejte se na náš jednoduchý​ recept a pusťte se do‍ vaření!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa ⁣(nakrájeného ‍na nudličky)
  • 1 ​plechovka bambusových výhonků ‍(okapaná)
  • 200g hub (např.‍ žampiony, bedla)
  • 2​ stroužky ​česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažte kuřecí maso⁢ s cibulí⁣ a‍ česnekem, dokud maso není zlatě⁢ hnědé.
  2. Přidejte houby‍ a osmažte je ‍do ⁢měkka.
  3. Přidejte ⁤bambusové výhonky ⁣a promíchejte.
  4. Přidejte​ sójovou omáčku, cukr,⁣ sůl ⁢a pepř ⁣podle chuti.
  5. Nechejte provařit a​ dochutit asi 5⁣ minut.
  6. Podávejte s ‍rýží nebo​ nudlemi.