21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí smaženice s bramborovou kaší.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a ⁤sýtá kuřecí smaženice s hladkou bramborovou kaší, recept na oblíbené pokrm‍ z rodinné​ kuchyně. Udělejte si lahodný oběd⁤ nebo večeři snadno a rychle.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 1 šálek hladké ⁤mouky
  • 1‍ vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • 4​ brambory
  • mléko
  • maslo

Postup

  1. Nejprve si připravíme kuřecí smaženice. Kuřecí‌ prsa naklepeme do rovnoměrné ⁢tloušťky a osolíme a opepříme.
  2. V misce si připravíme tři talíře -⁢ jeden s moukou, ‍druhý ⁣s ‌rozšlehaným vejcem⁣ a třetí se ​strouhankou.
  3. Kuřecí plátky⁤ obalíme ⁣nejprve ⁣v mouce, poté ⁢ve vejci a nakonec ve strouhance.
  4. V hluboké pánvi rozpálíme olej‍ a smažíme kuřecí smaženice ⁤dozlatova z obou stran. Poté je necháme ⁣odkapat na papírovém‌ ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  5. Mezitím si uvaříme bramborovou kaši. Brambory ⁣oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  6. Odkapané⁣ brambory rozmixujeme s trochou mléka a máslem na hladkou kaši. Dochutíme ⁢solí a pepřem.
  7. Kuřecí smaženice servírujeme s teplou‍ bramborovou⁢ kaší. Dobrou⁣ chuť!