9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí satay s arašídy
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí⁢ satay s arašídy je lahodné asijské jídlo, které vás překvapí svou chuťovou explozí.⁣ Kousky kuřecího masa‌ jsou marinovány v dochucené směsi ⁤a poté grilovány nebo grilovány pro extra kouřovou chuť. Satay ⁢omáčka s arašídovým máslem dodává receptu⁢ bohatou‌ a⁣ sladce pikantní skladbu. Tento jednoduchý a rychlý recept ​je ideální pro ⁢všechny milovníky exotických ‍chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ponořte se do světa thajské kuchyně!

Suroviny

  • 500⁢ g ⁢kuřecího masa (prsní část)
  • 3 ⁤lžíce sójové⁤ omáčky
  • 2 lžíce ​arašídového másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku (rozmačkané)
  • 1 lžička zázvoru ‌(nasekaného)
  • 1 lžička kurkumy
  • šťáva z⁢ 1 ​limetky
  • sůl ⁣a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu. ​V míse smíchejte sójovou omáčku, arašídové máslo, ‌med, ‍česnek, zázvor, kurkumu, limetkovou ⁤šťávu, sůl a pepř. Šťávu z limetky přidejte‍ postupně a ⁢ochutnejte​ marinádu.
  2. Kuřecí ⁣maso nakrájejte na menší kousky ​a vložte ⁢je do misky se marinádou. Vyjměte alespoň 1/4⁢ marinády na pozdější použití.
  3. Nechte maso marinovat⁣ v chladničce⁤ minimálně 1 hodinu, ideálně ⁤však přes ‌noc.
  4. Před přípravou satay ‍namočte ​bambusové špejle do vody, aby se nepřipálily.
  5. Nasadit na špejle kuřecí kousky a grilujte je na rozpálené pánvi ⁣nebo⁣ grilu, dokud nejsou z​ obou stran krásně ​zlatavé a propečené.
  6. Během‌ grilování pravidelně⁣ přelévejte kuřecí kousky zbývající marinádou.
  7. Po ⁤upečení podávejte kuřecí satay ⁤s arašídy s připravenou marinádou jako dip. Můžete také přidat nakrájenou čerstvou zeleninu nebo ‍rýži jako přílohu.