15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí Saltimbocca s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Saltimbocca s parmazánem je chutný a ‍rychlý recept, který vás ‌dostane svým výrazným italským příchutí. Kombinace křehkého kuřecího ⁣masa, ⁢slaniny a plátků parmazánu je prostě dokonalá. Připravte si tento jednoduchý ‍a lahodný pokrm,⁢ který jistě potěší jak‍ vaše chuťové buňky, tak i celou rodinu.

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4⁣ plátky parmazánu
  • 4 lístky žampionového salátu
  • 4 plátky parmazánu
  • 4 plátky pršutu
  • čerstvý šalvějový list
  • sůl a pepř ‍dle chuti
  • olivový olej
  • 400 ⁤g špaget

Postup:

  1. Na každý kuřecí řízek⁢ položte plátek parmazánu, lístek žampionového salátu, plátek parmazánu a ⁤plátek pršutu.
  2. Přidávejte šalvějové lístky mezi plátky.
  3. Přeložte řízky a uchopte je párátkem nebo zavazovací nití, aby držely pohromadě.
  4. Sůl a opepřete každý saltimbocc před jeho‌ pečením.
  5. Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje‌ a osmažte saltimbocca z obou stran, dokud nebudou zlatavé a propečené.
  6. Mezitím uvařte špagety al dente v osolené vodě.
  7. Hotové saltimbocca servírujte s uvařenými špagetami a pokrm můžete ozdobit lístkem čerstvé šalvěje.