15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Saltimbocca s parmazánem je chutný a rychlý recept, který vás dostane svým výrazným italským příchutí. Kombinace křehkého kuřecího masa, slaniny a plátků parmazánu je prostě dokonalá. Připravte si tento jednoduchý a lahodný pokrm, který jistě potěší jak vaše chuťové buňky, tak i celou rodinu.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 plátky parmazánu
- 4 lístky žampionového salátu
- 4 plátky parmazánu
- 4 plátky pršutu
- čerstvý šalvějový list
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- 400 g špaget
Postup:
- Na každý kuřecí řízek položte plátek parmazánu, lístek žampionového salátu, plátek parmazánu a plátek pršutu.
- Přidávejte šalvějové lístky mezi plátky.
- Přeložte řízky a uchopte je párátkem nebo zavazovací nití, aby držely pohromadě.
- Sůl a opepřete každý saltimbocc před jeho pečením.
- Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a osmažte saltimbocca z obou stran, dokud nebudou zlatavé a propečené.
- Mezitím uvařte špagety al dente v osolené vodě.
- Hotové saltimbocca servírujte s uvařenými špagetami a pokrm můžete ozdobit lístkem čerstvé šalvěje.