7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí ratatouille
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ratatouille – Lahodná směs zeleniny se zahuštěnou omáčkou a kousky šťavnatého kuřecího‌ masa. Tento ⁤jemný a aromatický pokrm ​je⁤ perfektní ‍pro ⁣využití ⁣sezónní zeleniny ‌a poskytuje bohatý zdroj živin. S několika jednoduchými kroky můžete připravit tuhle sladkou a pikantní ratatouille, která se bude rozplývat na vašich talířích. Vyzkoušejte to dnes ⁤a přineste do svého jídelníčku kulinářskou rozmanitost.

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 ⁤cibule
  • 2 papriky⁤ (červená a žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva ​krájených rajčat
  • sůl a pepř podle ⁣chuti
  • čerstvý tymián a ‌petrželka na ⁢ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte ‍olivový olej‍ a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, ‌dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte na kousky nakrájená kuřecí⁣ prsa‍ a opékejte, dokud nezezlátnou.
  3. Papriky a cukety nakrájejte ⁢na menší kousky a​ přidejte‍ na pánvi. Smažte 5 ‌minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte krájená rajčata a‌ nechte vařit na mírném ohni asi ‍15⁣ minut, dokud ⁤se omáčka naředí a zahuští.
  5. Podle chuti osolte a opepřete a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Servírujte​ s vařeným rýží nebo čerstvým chlebem.‌ Ozdobte čerstvým tymiánem a petrželkou.