5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí provençalsky s provensálskými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁢lahodný recept na kuřecí maso provensálsky s aromatickými bylinkami z Provence. ​Tento tradiční ​francouzský pokrm je⁢ plný chuti a vůně a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš ‌jednoduchý recept a připravte si skvělou⁤ večeři plnou provensálské atmosféry.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích ​prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce provensálských⁤ bylinek
  • 1 ‍lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

  1. Ve ‌velké míse smíchejte ⁣olivový⁣ olej, ​česnek, ‌provensálské bylinky, sůl⁣ a pepř.
  2. Pokud ​jsou kuřecí prsa příliš ⁣tlustá, můžete je rozkrojit na polovinu. Nakrájejte je na menší kousky a vložte je do mísy s marinádou.‍ Dobře promíchejte, aby byla každá kousek kuřecího ⁣masa pokrytá marinádou.
  3. Zabalte ⁣mísu potravinovou fólií a‌ nechte maso ⁣marinovat v lednici‍ minimálně 30⁣ minut ⁤(ideálně alespoň 2 hodiny).
  4. Po marinování předehřejte troubu na 180°C.
  5. Přesuňte kuřecí kousky na plech⁤ vyložený pečicím papírem a ⁢dejte péct do trouby asi 25-30 minut, dokud nejsou kousky prsa propečené.
  6. Smažte provensálskými​ bylinkami zdobené kuřecí kousky ve vyhřáté⁢ troubě⁣ až do zlatavé barvy.
  7. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou a užijte si jídlo!