5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí maso provensálsky s aromatickými bylinkami z Provence. Tento tradiční francouzský pokrm je plný chuti a vůně a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou provensálské atmosféry.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce provensálských bylinek
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.
- Pokud jsou kuřecí prsa příliš tlustá, můžete je rozkrojit na polovinu. Nakrájejte je na menší kousky a vložte je do mísy s marinádou. Dobře promíchejte, aby byla každá kousek kuřecího masa pokrytá marinádou.
- Zabalte mísu potravinovou fólií a nechte maso marinovat v lednici minimálně 30 minut (ideálně alespoň 2 hodiny).
- Po marinování předehřejte troubu na 180°C.
- Přesuňte kuřecí kousky na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby asi 25-30 minut, dokud nejsou kousky prsa propečené.
- Smažte provensálskými bylinkami zdobené kuřecí kousky ve vyhřáté troubě až do zlatavé barvy.
- Podávejte s vaší oblíbenou přílohou a užijte si jídlo!