1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí provençálský – Lehce nasycený a aromatický recept, který je inspirován tradiční francouzskou kuchyní. Kuřecí maso je osmaženo s bylinkami a kořením, doplněno rajčaty, olivami a česnekem. Provençálský kuřecí pokrm se snadno připravuje a zaručuje dokonalé chutě, které si zamilujete. Posaďte se k jídlu a vychutnejte si rázovitou chuť Francie přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 5 rajčat (olevaných a nakrájených na plátky)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na rozpáleném oleji orestujte kuřecí prsa dokud nezezlátnou.
- Přidejte česnek, papriky a cibuli a restujte dalších 5 minut.
- Přidejte rajčata, oregano, tymián, sůl a pepř.
- Poduste pokličkou asi 20 minut, nebo dokud není kuřecí maso měkké a propéká všemi přísadami.