1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí provençálský
zdroj: Recepty 24/7

⁤Kuřecí⁤ provençálský – Lehce nasycený a aromatický recept, který je ⁣inspirován ⁤tradiční ⁣francouzskou kuchyní. Kuřecí maso je⁤ osmaženo s bylinkami a kořením, doplněno ⁢rajčaty, olivami ⁢a česnekem. ​Provençálský kuřecí pokrm se snadno připravuje a zaručuje dokonalé ​chutě, které⁣ si zamilujete. Posaďte se k‌ jídlu a vychutnejte si rázovitou chuť Francie přímo z pohodlí vaší kuchyně. ⁢

Suroviny:

  • 4​ kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 ⁢žlutá paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 cibule (nakrájená ⁣na plátky)
  • 5 ​rajčat (olevaných ‍a nakrájených na plátky)
  • 1 lžička sušeného ​oregana
  • 1 lžička‍ sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle⁢ chuti

Postup:

  1. Na rozpáleném‍ oleji orestujte kuřecí⁣ prsa ‍dokud ​nezezlátnou.
  2. Přidejte česnek, ‌papriky a cibuli a restujte dalších 5 minut.
  3. Přidejte ⁤rajčata, oregano, tymián, sůl a pepř.
  4. Poduste pokličkou asi 20 minut,‌ nebo dokud není⁣ kuřecí maso měkké a ⁤propéká všemi ⁤přísadami.