1. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný kuřecí plátek s bylinkovým máslem. Tento jednoduchý a chutný pokrm bude skvělou volbou pro vaši domácí večeři. Smažený kuřecí plátek podávaný s bohatým máslem oživeným bylinkami se stane oblíbeným jídlem vaší rodiny. Podívejte se na náš recept a dejte tomuto pokrmu šanci!
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 100g másla
- 1-2 lžíce nakrájených bylinek (např. petržel, tymián, estragon)
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a smícháme s nakrájenými bylinkami.
- Pokud máme kuřecí plátky příliš tlusté, můžeme je naklepat do rovnoměrné tloušťky.
- Sůl a pepř osolíme a opepříme oba povrchy kuřecích plátků.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na ní opečeme kuřecí plátky z obou stran dozlatova.
- Po upečení na každý plátek položíme plátek bylinkového másla a necháme rozpustit.
- Kuřecí plátek s bylinkovým máslem podáváme s přílohou podle vlastní chuti.