1. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí plátek s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš‍ recept na lahodný kuřecí plátek s bylinkovým máslem.​ Tento jednoduchý a⁢ chutný pokrm bude skvělou volbou pro‍ vaši domácí večeři. Smažený kuřecí plátek podávaný s​ bohatým máslem oživeným bylinkami⁢ se ‌stane oblíbeným jídlem vaší rodiny. Podívejte⁣ se na náš recept a ⁣dejte tomuto pokrmu šanci!

Suroviny

  • 4⁢ kuřecí plátky
  • 100g‌ másla
  • 1-2 lžíce ​nakrájených bylinek (např.⁣ petržel, tymián, estragon)
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Máslo necháme změknout na pokojovou ⁢teplotu a smícháme s nakrájenými bylinkami.
  2. Pokud máme kuřecí plátky příliš tlusté, můžeme​ je naklepat do rovnoměrné ‍tloušťky.
  3. Sůl ⁤a pepř⁢ osolíme a opepříme ⁣oba povrchy kuřecích plátků.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu​ oleje a na ní opečeme kuřecí plátky z obou stran ⁤dozlatova.
  5. Po upečení⁣ na každý plátek položíme plátek bylinkového másla‌ a necháme rozpustit.
  6. Kuřecí ⁣plátek s bylinkovým ⁣máslem podáváme s přílohou podle vlastní chuti.