30. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté kousky kuřecího masa na šťavnatých rýžových nudlích podávané s osvěžujícím vejci, šalotkou, arašídovými oříšky a podávaných s limetkou - tento tradiční thajský pokrm vás jistě okouzlí svou chutí a exotickými vůněmi. Vyzkoušejte recept na kuřecí phad thai s rýžovými nudlemi a přenesete se do slunné Asie u vás doma.
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 300g kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 100g fazolových klíčků
- 50g arašídů
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 limetka, na podávání
Postup
- Nejprve vařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Poté je sceděte a dejte stranou.
- V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí prsa nakrájená na nudličky.
- Přidejte cibuli, papriku a česnek a restujte až cibule změknou.
- Přidejte fazolové klíčky, arašídy, sójovou omáčku a rybí omáčku a promíchejte.
- Na závěr přidejte vařené nudle a nechte je prohřát spolu se zbylými surovinami.
- Pokud je jídlo příliš suché, můžete přidat trochu vody nebo vývaru. Dochutíme podle chuti a můžete podávat s limetkou na dochucení.