19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí kuřecí paštiku s křupavou bagetou. Tato chutná a jednoduchá pochoutka bude skvělým doplňkem k vašemu oblíbenému pečivu. Zkombinujte křupavou bagetu s jemnou kuřecí paštikou a vytvořte si dokonalou pochoutku na každou příležitost. S tímto receptem si určitě získáte uznání vašich hostů!
Suroviny
- 250g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, mletá paprika
- 1 bageta
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí játra a opékejte je dozlatova.
- Přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku podle chuti.
- Vše dejte do mixéru a rozmixujte na krémovou konzistenci.
- Paštiku dejte do nádoby a nechte vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny.
- Bagetu nakrájejte na plátky a pečte v troubě na 180 stupňů Celsia asi 5-10 minut, dokud nebudou zlatavé.
- Podávejte paštiku s teplou bagetou a čerstvou zeleninou.