27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet luxusní a chutné kuřecí parmazánky? Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše připravit tyto oblíbené pokrmy přímo ve vaší kuchyni. Křupavá a zlatavá směs strouhanky, italských bylinek a čerstvého parmazánu obaluje kousky kuřecího masa a vytváří kulinářský zázrak. Nechte se inspirovat naším krok za krokem návodem a připravte si své vlastní kuřecí parmazánky, které zaručeně uspokojí chuťové pohárky všech gurmánů.
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- Sůl a pepř podle chuti
- ½ šálku strouhanky
- ½ šálku nastrouhaného parmazánu
- 1 vejce
- ¾ šálku mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- ¼ šálku marináry omáčky
Postup
- Prvně si připravte kuřecí řízky. Každý řízek opláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte papírovým ubrouskem.
- Pokud jsou řízky silné, lehce je naklepeme do tenkého plátu. Poté osolíme a opepříme podle chuti.
- Ve velké míse smícháme strouhanku s nastrouhaným parmazánem.
- V další misce rozšleháme vejce a v další mísce si připravíme mouku.
- Kuřecí řízky nejdříve obalíme ve mouce, poté ve rozšlehaném vejci a nakonec ve směsi strouhanky a parmazánu. Důkladně obalíme ze všech stran.
- Pokud máme všechny řízky hotové, rozehřejeme si olej na pánvi a smažíme řízky po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a propečené. To trvá obvykle asi 3-4 minuty na každé straně.
- Hotové kuřecí parmazánky vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Servírujeme kuřecí parmazánky s marinárou omáčkou a přílohou dle vaší volby, například s bramborovým salátem nebo hranolky.