3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí parmazánka
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí parmazánka je⁣ lahodné ​jídlo, které vám ⁣nadchne chuťové buňky. Tato klasická italská specialita spojuje ⁤jemné kuřecí maso,‍ křupavou strouhanku a sýrovou omáčku. S našim receptem na kuřecí parmazánku snadno připravíte výbornou ⁤večeři pro celou rodinu.⁢ Následujte naše krok za ⁢krokem⁤ instrukce a ve⁢ chvíli se budete vábit k chutnání tohoto skvělého pokrmu. ‍

Suroviny

  • 4 ks ⁢kuřecích prsou
  • 200 g ‍strouhanky
  • 100 g parmezánu (nastrouhaného)
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička⁤ pepře
  • 1 lžička ‌papriky
  • olej⁤ na smažení

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájíme ⁣na plátky ⁢tloušťky asi ‌1 cm.
  2. V míse ⁣smícháme ⁢strouhanku, nastrouhaný ⁤parmezán, sůl, pepř​ a ⁣papriku.
  3. V jiné míse rozšleháme vejce.
  4. Plátky kuřecího masa‌ nejdříve ‌namočíme do vaječného ⁢rozmělků, poté⁤ obalíme⁤ ve směsi strouhanky a parmezánu.
  5. Na pánvi rozehřejeme olej a⁤ na ‌středním ⁢ohni⁤ smažíme plátky‍ kuřecího ‌masa po obou stranách ​do zlatavé⁣ barvy (cca 3-4 minuty z každé ‍strany).
  6. Smažené kuřecí parmazánky poklademe‍ na papírový⁣ ubrousek, aby zbytečně ⁣nebyly tukové.
  7. Můžeme podávat⁢ s rýží nebo bramborovým pyré jako hlavní chod.