
Vyzkoušejte náš recept na kuřecí parmazán s bazalkovými těstovinami. Tenké plátky kuřecích prsou v křupavém obalu a sýru parmazán, podávané s aromatickými bazalkovými těstovinami. Ideální jídlo pro milovníky italské kuchyně. omlouvám se za zmatek, ale jako textový AI asistent jsem schopen generovat text, ale ne HTML kód. Zde je recept v textové formě:
Suroviny:
Kuřecí prsa (4 kusy),
Sůl a pepř,
Hladká mouka (100 gramů),
Vejce (2 velká),
Strouhanka (200 gramů),
Parmazán (100 gramů),
Oliveový olej,
Cuketa (1 velká),
Cibule (1 malá),
Česnek (2 stroužky),
rajčatový protlak (150 gramů),
Sušené bylinky (bazalka, oregano),
Čerstvý bazalka (hrst),
Těstoviny (400 gramů).
Postup:
1. Začněte tím, že kuřecí prsa osolíte, opepříte a obalíte v hladké mouce. ve mělké misce rozšlehejte vejce. V další misce smíchejte strouhanku s nastrouhaným parmazánem. Kuřecí prsa nejdříve namočte do rozšlehaných vajec a poté obalte ve směsi strouhanky a parmazánu. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na ní opečte dozlatova z obou stran. Pečená prsa vyjměte a odložte stranou.
2. Na téže pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nastrouhanou cuketu a opečte ji do změknutí. Poté přidejte rajčatový protlak a sušené bylinky, promíchejte a krátce povařte. Kuřecí prsa vložte zpět na pánev, zasypte zbývajícím parmazánem a vložte pánvi do předehřáté trouby na 200°C. Pečte asi 15 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat.
3. Mezitím si uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Když jsou těstoviny hotové, sceďte je a okamžitě je smíchejte s čerstvými listy bazalky. Olivový olej, který zbude na pánvi po pečení kuřecích prsou, můžete použít jako jednoduchou omáčku pro těstoviny – jednoduše ho přidejte k těstovinám a promíchejte.
4. Kuřecí parmazán servírujte na talíři s bazalkovými těstovinami. Můžete posypat ještě trochou parmazánu a na vrch položit pár lístků čerstvé bazalky. Doporučujeme podávat s čerstvým bagetou a sklenkou vašeho oblíbeného bílého vína.

