29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Parmazán je lahodné a jednoduché italské jídlo, které oceníte zejména pro svou bohatou chuť a příjemnou křupavost. Kuřecí prsa jsou obalená v chutné kombinaci strouhanky, Parmezánu a bylinek, které se při pečení harmonicky spojí a vytvoří dokonalou kůrčičku. Tento recept je ideální pro večeři nebo speciální příležitosti, které si zaslouží výjimečné jídlo plné chutí. Připravte si tento výtečný Kuřecí Parmazán a užijte si okamžiky gastronomického potěšení!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 1 šálek strouhankové střídky
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- ½ šálku struhadla mozzarelly
- 1 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 lžička italských bylinek
- 2 šálky marinara omáčky
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- V míse smíchejte strouhankové střídky, parmazán, mozzarellu, sůl, pepř a italské bylinky.
- V jiné misce rozšlehejte vejce.
- Umytá kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran.
- Kuřecí prsa nejprve namočte do vaječného nátěru a poté obalte v směsi sýra a strouhanky.
- Takto obalená prsa položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Postup opakujte se všemi kousky kuřecího masa.
- Potřete vrchní stranu prsou olivovým olejem.
- Vložte plech s kuřecími prsy do trouby a pečte 25-30 minut, dokud nejsou křupavá a zlatavá.
- Vyklopte kuřecí prsa z trouby a nechte je chvíli odpočinout.
- Servírujte s vaší oblíbenou marinara omáčkou a přílohou podle výběru.