29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na tradiční kuřecí parmazán, jste na správném místě! Tento pokrm je oblíbeným italským jídlem, které si zamilujete nejen vy, ale i celá rodina. Křupavé kuřecí plátky obalené v chutné strouhance, zalité lahodnou omáčkou Marinara a posypané poctivým parmazánem – není divu, že je to vítězná kombinace chutí. Naše podrobný recept vám krok za krokem ukáže, jak si připravit tento skvělý pokrm, který zaručeně osloví i ty nejnáročnější gurmány. Připravte si svou kuchyň a začněte trénovat své kuchařské dovednosti s naším receptem na kuřecí parmazán.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mletého oregana
- 1/4 lžičky mletého bazalku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Smíchejte strouhanku, parmazán, sůl, pepř, oregano a bazalku v míse.
- V jiné misce rozšlehejte vejce.
- Připravte si pánev a zahřejte olivový olej na střední teplotu.
- Kuřecí řízky nejprve ponořte do rozšlehaného vejce a poté je obalte ve směsi strouhanky a parmazánu.
- Přendávejte řízky na předehřátý olej a smažte z obou stran do zlatova, asi 4 minuty z každé strany.
- Hotové kuřecí parmazány přendejte na talíř s papírovým ubrouskem a nechte okapat přebytečný olej.
- Servírujte teplé a případně ozdobte bylinkami podle vlastního výběru.