29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí parmazán
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na ⁤tradiční kuřecí parmazán, jste na​ správném místě! Tento pokrm je oblíbeným ‌italským jídlem, které ‌si zamilujete ⁣nejen vy, ale i celá rodina. Křupavé kuřecí plátky obalené ⁢v chutné strouhance, zalité lahodnou⁣ omáčkou Marinara a posypané poctivým parmazánem – není divu, ​že je to vítězná kombinace chutí. Naše podrobný recept vám ⁢krok za krokem ukáže, jak​ si připravit​ tento skvělý pokrm, který zaručeně osloví i‍ ty nejnáročnější gurmány. Připravte si svou kuchyň a začněte trénovat své kuchařské dovednosti s naším receptem na kuřecí parmazán.⁣

Suroviny:

  • 4‍ kuřecí prsní řízky
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/2 ‍šálku ‍strouhaného parmazánu
  • 1⁣ vejce
  • 1/4 lžičky​ soli
  • 1/4 ⁢lžičky mletého černého⁢ pepře
  • 1/4 lžičky mletého oregana
  • 1/4 lžičky mletého bazalku
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Smíchejte⁣ strouhanku, parmazán,‌ sůl, pepř, oregano‌ a bazalku v⁣ míse.
  2. V jiné misce rozšlehejte vejce.
  3. Připravte si pánev a zahřejte​ olivový olej ​na střední ⁤teplotu.
  4. Kuřecí řízky nejprve ponořte do rozšlehaného‍ vejce a poté je obalte⁤ ve směsi strouhanky ⁣a ‍parmazánu.
  5. Přendávejte řízky na předehřátý olej a smažte z ⁢obou stran‍ do zlatova, asi 4 minuty‌ z každé strany.
  6. Hotové kuřecí parmazány přendejte na talíř ‌s papírovým ubrouskem a nechte okapat přebytečný ⁢olej.
  7. Servírujte teplé a případně ozdobte bylinkami podle vlastního výběru.