15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Kuřecí paela s bylinkovým krémem je chutná a lahodná varianta tradičního španělského pokrmu, který svou jednoduchostí oslní i náročné gurmány. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké bohatou a sytou chuťovou kombinací kuřecího masa, zeleniny a zvláštního bylinkového krému. S několika jednoduchými kroky si doma připravíte jídlo, které zaručeně zaujme každého milovníka dobrého jídla. Buďte kreativní a zkuste nové chuťové kombinace s naším receptem na kuřecí paelu s bylinkovým krémem!
Suroviny
- 350 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 200 g rýže
- 400 ml kuřecího vývaru
- šafrán
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvé bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
- 100 g řeckého jogurtu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho z obou stran.
- Přidejte nakrájenou papriku a rýži a promíchejte.
- Podlijte kuřecím vývarem, přidejte šafrán a nechte vařit do měkka rýže.
- Přidejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
- Na závěr přidejte řecký jogurt a promíchejte.
- Servírujte s dalšími bylinkami a lahodná paela s bylinkovým krémem je hotová k podávání!

