15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kuřecí paela s bylinkovým krémem je chutná a lahodná varianta tradičního španělského pokrmu, který svou jednoduchostí oslní i náročné gurmány. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké bohatou a sytou chuťovou kombinací kuřecího masa, zeleniny a zvláštního bylinkového krému. S několika jednoduchými kroky si doma připravíte jídlo, které zaručeně zaujme každého milovníka dobrého jídla. Buďte kreativní a zkuste nové chuťové kombinace s naším receptem na kuřecí paelu s bylinkovým krémem!
Suroviny
- 350 g kuřecích prsou
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 paprika
 - 200 g rýže
 - 400 ml kuřecího vývaru
 - šafrán
 - sůl, pepř
 - olivový olej
 - čerstvé bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
 - 100 g řeckého jogurtu
 
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
 - Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho z obou stran.
 - Přidejte nakrájenou papriku a rýži a promíchejte.
 - Podlijte kuřecím vývarem, přidejte šafrán a nechte vařit do měkka rýže.
 - Přidejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
 - Na závěr přidejte řecký jogurt a promíchejte.
 - Servírujte s dalšími bylinkami a lahodná paela s bylinkovým krémem je hotová k podávání!
 

