15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí paela s bylinkovým krémem
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí paela‍ s bylinkovým krémem⁢ je chutná a ‌lahodná varianta tradičního‍ španělského pokrmu, ⁣který ⁤svou ​jednoduchostí oslní i ‌náročné‍ gurmány. Naučte ​se připravit ⁤tento lahodný pokrm doma⁣ a překvapte​ své blízké bohatou a⁣ sytou⁣ chuťovou⁢ kombinací kuřecího masa, zeleniny a zvláštního bylinkového⁣ krému. S několika⁤ jednoduchými kroky si doma připravíte⁢ jídlo, které zaručeně zaujme každého milovníka​ dobrého jídla.‌ Buďte kreativní a zkuste nové chuťové kombinace s naším receptem‍ na kuřecí paelu s bylinkovým krémem!‍

Suroviny

  • 350‌ g kuřecích prsou
  • 1⁤ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁣ paprika
  • 200 g rýže
  • 400‌ ml kuřecího ‌vývaru
  • šafrán
  • sůl, pepř
  • olivový ⁢olej
  • čerstvé⁢ bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
  • 100⁣ g řeckého ⁢jogurtu

Postup

  1. Na ​pánvi ⁤rozehřejte olivový‍ olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí‌ maso a orestujte ho z obou stran.
  3. Přidejte nakrájenou⁤ papriku a rýži a promíchejte.
  4. Podlijte kuřecím ​vývarem, přidejte šafrán a nechte vařit​ do⁢ měkka⁣ rýže.
  5. Přidejte⁢ nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
  6. Na závěr přidejte řecký jogurt a promíchejte.
  7. Servírujte s ⁤dalšími bylinkami a ⁤lahodná paela ⁤s bylinkovým ‍krémem ‌je‍ hotová k⁤ podávání!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *