28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté‌ kuřecí‍ masala ​podávané s lahodnou rýží,⁢ která vás okouzlí svou exotickou ⁣vůní a lahodnou chutí. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky indické ⁣kuchyně i pro ty,⁣ kteří hledají nové inspirace na vaření. Vyzkoušejte ho ještě‌ dnes a‍ nechte se‌ unést ‌směsicí koření⁢ a aromatických bylinek!

Suroviny

  • 300g⁤ kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce indického ‌koření⁣ masala
  • 200g‌ rýže
  • 400ml kuřecího‌ vývaru
  • 1 lžička soli
  • Na‌ ozdobu: čerstvá petrželka nebo koriandr

Postup

  1. Na pánvi rozpalte ⁤olej a ‍osmahněte nakrájenou cibuli ​a ​česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a‌ smažte ho ‍do zlatova.
  3. Přidejte indické koření​ masala ‍a ⁢promíchejte.
  4. Přidejte ‍umytou ⁢rýži a podlijte kuřecím ‍vývarem.
  5. Přidejte sůl, promíchejte a nechte vařit pod⁤ pokličkou asi​ 20 minut, dokud rýže‌ není uvařená.
  6. Po uvaření ozdobte⁣ jídlo​ nasekanou⁢ petrželkou‍ nebo koriandrem.