3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí marsala s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte ⁣si lahodnou kuřecí marsalu s křupavými hranolky⁣ doma! Tento recept vám přinese chuť Itálie a zároveň je ⁣velmi ⁢jednoduchý na přípravu. Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 ⁢lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 200 ml marsala vína
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na prsa posypte ‌mouku, opepřete a osolte.
  2. V hluboké pánev dáme rozpustit máslo‌ a přidáme nakrájenou ‍cibuli​ a na kolečka nakrájený česnek.
  3. Přidáme kuřecí ‌prsa a opékáme z obou​ stran do zlatova.
  4. Přilijeme marsala a necháme vypařit alkohol.
  5. Přilijeme hovězí vývar a ‍necháme provařit asi 20 minut.
  6. Pokud ⁢je omáčka řídká,‍ můžete ji zahustit trochou smetany nebo máslem⁤ s moukou.
  7. Podáváme s⁤ hranolkami a ozdobíme nasekanou ⁢petrželkou.