3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou kuřecí marsalu s křupavými hranolky doma! Tento recept vám přinese chuť Itálie a zároveň je velmi jednoduchý na přípravu. Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 200 ml hovězího vývaru
- 200 ml marsala vína
- sůl
- pepř
- česnek
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na prsa posypte mouku, opepřete a osolte.
- V hluboké pánev dáme rozpustit máslo a přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
- Přidáme kuřecí prsa a opékáme z obou stran do zlatova.
- Přilijeme marsala a necháme vypařit alkohol.
- Přilijeme hovězí vývar a necháme provařit asi 20 minut.
- Pokud je omáčka řídká, můžete ji zahustit trochou smetany nebo máslem s moukou.
- Podáváme s hranolkami a ozdobíme nasekanou petrželkou.