14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí marsala s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí marsala s huňatými houbami podávané s křupavým pečivem.‍ Tento recept​ je plný‌ bohatých chutí a​ je skvělou alternativou ⁣k tradičním italským pokrmům. Sledujte krok za krokem náš recept a užijte si jedinečnou ‍gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 4⁢ kuřecí prsa
  • 2 ⁣lžíce​ olivového⁤ oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, ‌nakrájené na tenké plátky
  • 200g žampionů, nakrájených na plátky
  • 200ml marsala vína
  • 200ml kuřecího ⁣vývaru
  • 1 lžíce másla
  • čerstvý⁢ petržel na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí prsa po​ obou stranách ⁣až budou ⁤zlatě hnědá.
  2. Přidejte cibuli‍ a česnek ​a restujte‌ 2-3⁣ minuty, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidejte žampiony a ‌smažte dalších 5 minut.
  4. Poté‌ zalijte marsala vínem a⁢ kuřecím⁣ vývarem a nechte⁣ vařit ‍až se omáčka začne zahušťovat.
  5. Přidejte máslo a dochuťte​ solí a pepřem.
  6. Servírujte s podávaným petrželem‍ na ⁢ozdobu.