4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
S lahodným receptem na kuřecí květák gratin sýrem si pochutnáte na skvělém spojení kuřecího masa, květáku a sýra. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd či večeři. Podívejte se na návod a vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 menší květák
- 150g nastrouhaného sýra
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml mléka
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nastrouhejte květák na menší růžky a uvařte je ve vroucí osolené vodě do měkkého stavu.
- V hrnci rozehřejte máslo a vmíchejte hladkou mouku, nechte zchladnout.
- Pomalu přilijte mléko, neustále míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Přidejte sýr, ochutnejte solí, pepřem a oreganem.
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi, přidejte do omáčky.
- Vymažte pekáč máslem, položte uvařený květák na dno, zalijte omáčkou s masem.
- Posypte nastrouhaným sýrem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 25 minut, dokud nebude sýr zlatavý.