18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí kung pao s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí kung pao‍ s rýží je lahodné a pikantní asijské jídlo, které můžete snadno⁤ připravit doma. Tato tradiční⁤ čínská ​specialita kombinuje křupavé kuřecí kousky s arašídy, zeleninou a kořeněnou omáčkou. Podávejte s vůní čerstvé ‌rýže a překvapte své chuťové buňky ⁢exotickou⁣ kombinací⁣ chutí! S naším receptem ‍na kuřecí kung⁤ pao s rýží⁢ se ⁤stane vaše ‍kuchyně oblíbeným místem pro pochoutky. Neodolatelná chuť‌ a jednoduchá příprava zaručeně potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tento tradiční asijský pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 2 lžíce sójové ‍omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 červená paprika
  • 1 střední cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžička ⁢mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1/2 šálku arašídů
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 ⁢lžíce medu
  • sůl, pepř
  • vařená rýže na přílohu

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a⁢ smíchejte je se sójovou omáčkou, olejem​ a kukuřičným škrobem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu ​oleje a osmahněte nakrájenou cibuli, papriku a na nudličky nakrájenou mrkev. Přidejte mletý zázvor a česnek a orestujte.
  3. Přidejte kuřecí maso s marinádou a smažte, dokud není maso propečené. Přidejte arašídy⁢ a rýžový ocet.
  4. Na závěr dochuťte ‍medem⁤ a dochuťte⁣ solí a pepřem. Podávejte s vařenou rýží.