17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Chutný recept na kuřecí kulečka ve vínu slovenském, který vaše chuťové buňky okouzlí! Opečená kuřecí kůžička s nádechem vínka a křupavými kulečky je skvělou volbou pro všechny milovníky dobrého jídla. S námi si připravíte lahodný pokrm plný slovenských chutí a vůní. Navštivte naše stránky a podívejte se na podrobný postup, jak připravit tuto lahůdku doma!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml slovenského vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, majoránka
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
- Přilijeme slovenské víno a necháme vařit do evaporace.
- Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
- Vše uvaříme do měkka a omáčku osolíme, opepříme a zakápneme mátsem.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo knedlíkem.

