17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutný recept na kuřecí kulečka ve vínu slovenském, který vaše chuťové buňky okouzlí! Opečená kuřecí kůžička s nádechem vínka a křupavými kulečky je skvělou volbou pro všechny milovníky dobrého jídla. S námi si připravíte lahodný pokrm plný slovenských chutí a vůní. Navštivte naše stránky a podívejte se na podrobný postup, jak připravit tuto lahůdku doma!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 200 ml slovenského vína
 - 100 ml kuřecího vývaru
 - 1 lžíce oleje
 - 1 lžíce hladké mouky
 - 1 lžíce másla
 - sůl, pepř, majoránka
 
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
 - Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
 - Přilijeme slovenské víno a necháme vařit do evaporace.
 - Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
 - Vše uvaříme do měkka a omáčku osolíme, opepříme a zakápneme mátsem.
 - Podáváme s bramborovou kaší nebo knedlíkem.
 

