17. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí kulečka ve vínu slovenském
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na⁤ kuřecí ​kulečka⁢ ve ‍vínu‌ slovenském, který vaše chuťové buňky ‍okouzlí!⁢ Opečená kuřecí kůžička s nádechem vínka a křupavými‌ kulečky je skvělou volbou pro všechny milovníky dobrého ⁤jídla. S ​námi⁤ si připravíte lahodný pokrm plný slovenských chutí a ⁢vůní. Navštivte naše stránky a podívejte se na podrobný postup, ⁢jak připravit tuto lahůdku doma!⁢

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml slovenského vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké⁢ mouky
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, majoránka

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přilijeme slovenské víno a necháme vařit do evaporace.
  4. Přidáme hladkou ⁢mouku, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
  5. Vše ​uvaříme do měkka a omáčku osolíme, opepříme a zakápneme mátsem.
  6. Podáváme s bramborovou kaší nebo ‌knedlíkem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *