23. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí korma s rýží a šafránem, který vám okamžitě získá srdce svou bohatou a exotickou chutí. Skvělá kombinace křupavého masa, aromatického šafránu a jemné rýže vás určitě nadchne! Sledujte postup a připravte si jedinečné indické jídlo plné lahodných chutí. Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- špetka soli a pepře
- 250g rýže
- špetka šafránu
- 500ml kuřecího vývaru
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je dozlatova.
- Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř a promícháme.
- V hrnci povaříme rýži ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.
- Hotovou rýži smícháme s kuřecím masem a podáváme.