23. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s rýží a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

⁤Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí korma s‌ rýží‍ a šafránem, který vám okamžitě získá srdce svou ​bohatou a exotickou chutí. Skvělá kombinace křupavého masa, aromatického šafránu a jemné rýže vás určitě nadchne! Sledujte postup a připravte si jedinečné indické jídlo plné lahodných chutí. Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce‌ olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • špetka soli a pepře
  • 250g rýže
  • špetka šafránu
  • 500ml ⁢kuřecího vývaru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na⁢ něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je dozlatova.
  3. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř a promícháme.
  4. V hrnci povaříme​ rýži ve vývaru ⁤se šafránem podle návodu na obalu.
  5. Hotovou rýži⁢ smícháme s kuřecím masem a podáváme.