12. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s rýží a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí korma s rýží a hráškem. Jednoduchý ⁢a chutný pokrm, který si zamilujete ‌celá rodina. ⁣Sledujte‌ návod krok za krokem⁢ a připravte si skvělou večeři plnou exotických ‌chutí. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci křupavého masa s lahodnou rýží a zeleným hráškem. Užijte ‌si asijskou kuchyni ‍plnou‌ výrazných a pikantních chutí.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného⁢ na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená na‌ drobné ‌kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička ⁣mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 200g dušených rajčat (zmixovaných)
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 200g vařené rýže
  • 100g zmraženého hrášku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte‍ kuřecí maso ⁤a smažte dozlatova.
  3. Přidejte kurkumu, ⁣koriandr, kmín, papriku, sůl a ​pepř. Promíchejte a restujte dalších pár minut.
  4. Přilijte‌ dušená rajčata a kuřecí vývar. Vařte na‍ mírném ohni asi⁢ 15-20 minut, dokud maso změkne.
  5. Přidejte vařenou rýži⁢ a hrášek. Promíchejte a nechte zahřát.
  6. Případně‍ dochuťte solí a pepřem a podávejte.