12. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí korma s rýží a hráškem. Jednoduchý a chutný pokrm, který si zamilujete celá rodina. Sledujte návod krok za krokem a připravte si skvělou večeři plnou exotických chutí. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci křupavého masa s lahodnou rýží a zeleným hráškem. Užijte si asijskou kuchyni plnou výrazných a pikantních chutí.
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 200g dušených rajčat (zmixovaných)
- 200ml kuřecího vývaru
- 200g vařené rýže
- 100g zmraženého hrášku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte dozlatova.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín, papriku, sůl a pepř. Promíchejte a restujte dalších pár minut.
- Přilijte dušená rajčata a kuřecí vývar. Vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso změkne.
- Přidejte vařenou rýži a hrášek. Promíchejte a nechte zahřát.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte.