9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné kuřecí korma s rýží? Naše jednoduchá a chutná receptura vám ukáže, jak připravit kořeněné kuřecí kousky s omáčkou a podávat je s lahodnou rýží. Vychutnejte si tradiční indickou chuť přímo v pohodlí vaší kuchyně! Sledujte náš recept a ukažte své vařeční dovednosti.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mleté skořice
- 400ml kokosového mléka
- Sůl, pepř
- Olej
- Vejce (pokud chcete doplnit protein)
- Na přílohu: vařená rýže
Postup
- Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kousky a osmahneme dozlatova.
- Přidáme zázvor, kurkumu, kmín, skořici, sůl a pepř a vše promícháme.
- Podlijeme kokosovým mlékem a dusíme, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Na závěr můžeme do směsi rozklepnout vejce a míchat, dokud neztuhnou.
- Servírujeme s vařenou rýží.