15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí korma s kořením je lahodná indická specialita, která ohromí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s bohatým kořením, jako je kurkuma, koriandr a kardamom, které dodávají jídlu intenzivní a aromatickou chuť. Navíc, kuřecí korma je připravená výhradně s použitím nízkotučného jogurtu, což z ní činí nejen chutnou, ale také zdravou volbu. Užijte si tento výlet do indické kuchyně a připravte si doma vlastní kuřecí kormu s kořením!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce koření korma
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
- surový koriandr (na ozdobu)
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Do hlubší pánve nebo hrnce rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte koření korma, mletý koriandr, kurkumu, červený pepř, kmín a garam masalu. Promíchejte a restujte koření spolu s cibulí a česnekem asi minutu, než začne uvolňovat vůni.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Nalijte kokosové mléko do pánve a promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen na střední a nechte kuřecí maso vařit asi 20-25 minut, nebo dokud maso není měkké a dochucené.
- Ochutnejte omáčku a případně dosolte podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte pokrm čerstvým surovým koriandrem.