15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí⁤ korma s kořením ⁤je lahodná‍ indická⁣ specialita, která⁣ ohromí ‍vaše ⁢chuťové buňky. Tento recept ‌kombinuje kousky⁤ kuřecího masa s bohatým ‍kořením,‍ jako ‌je kurkuma, koriandr a kardamom, které dodávají jídlu⁤ intenzivní⁢ a aromatickou chuť. Navíc, kuřecí korma je připravená výhradně⁣ s použitím nízkotučného jogurtu, což z‌ ní činí nejen chutnou, ale také zdravou volbu. Užijte si‌ tento‍ výlet ⁤do ⁢indické kuchyně a připravte si ​doma ⁢vlastní kuřecí kormu s ⁢kořením!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 velké cibule
  • 4⁢ stroužky česneku
  • 2 ⁤lžíce‍ koření korma
  • 1 ‍lžíce ‍mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička ⁣mletého červeného pepře
  • 1 lžička mletého ‍kmínu
  • 1 lžička garam ⁣masaly
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti
  • surový koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  2. Do ‍hlubší pánve ‌nebo hrnce ‌rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli ‍a česnek a ⁢restujte je ‍dozlatova.
  3. Přidejte koření korma,‍ mletý koriandr, kurkumu, ⁤červený pepř, kmín⁢ a​ garam ‍masalu. ‍Promíchejte‍ a restujte koření⁣ spolu s cibulí ⁢a česnekem asi minutu, než začne uvolňovat vůni.
  4. Přidejte nakrájené⁣ kuřecí maso a opékejte ho ze ‍všech stran, dokud nezezlátne.
  5. Nalijte kokosové​ mléko do pánve⁢ a promíchejte.⁤ Přiveďte k⁢ varu, snižte plamen​ na střední a ‍nechte ⁣kuřecí​ maso ‍vařit asi 20-25 minut, ⁣nebo dokud maso není měkké a⁢ dochucené.
  6. Ochutnejte omáčku a ‌případně dosolte podle chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte pokrm⁣ čerstvým‍ surovým koriandrem.