10. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte exotický a lahodný recept, kuřecí korma s kokosovou omáčkou je pro vás to pravé! Tento tradiční indický pokrm spojuje jemně kořeněnou omáčku z kokosového mléka s kousky šťavnatého kuřecího masa. Jednoduché a rychlé přípravné postupy vám umožní mít tento výjimečný pokrm na talíři za chvíli. S obrovským množstvím chutí a aroma, které se vám dostane do úst, lhůta 10 až 15 minut je bezpečným předpokladem. Vyzkoušejte tento kuřecí korma s kokosovou omáčkou a přineste si do jídelníčku vůni exotické Indie!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nesolené)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžíce koriandru (mletého)
- 1 lžička kurkumy (mleté)
- 1 lžička koriandrových semen (mletých)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chili prášku (nebo podle chuti)
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl (podle chuti)
- Pepř (podle chuti)
- Na servírování: rýže
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud není zevnitř uvařené.
- Přidejte koriandr, kurkumu, koriandrová semena, kmín a chili prášek. Dobře promíchejte a smažte ještě asi 2 minuty.
- Přilijte kokosové mléko a citronovou šťávu. Přiveďte k varu, pak zmenšete plamen a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhustne.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží.