2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodná kuřecí korma s kardamomem, která vám rozhodně zachutná! Tento jednoduchý a chutný recept je ideálním chytákem pro vaše příští menu. Podívejte se na návod na přípravu a vytvořte si skvělý jídlo plné exotických chutí.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého římského kmín
- 400ml rajčatového passaty
- 200ml zakysané smetany
- sůl, pepř
- olej na smažení
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s česnekem. Přidáme kardamom, kmín, kurkumu, koriandr, skořici a římský kmín a osmahneme asi 2 minuty.
- Přidáme kuřecí kostky a restujeme, dokud nezrůžoví.
- Přilijeme rajčatovou passatu a necháme vařit asi 15 minut, dokud kuře není měkké.
- Přilijeme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Vaříme dalších 5 minut.
- Podáváme s čerstvým koriandrem jako ozdobou a s rýží nebo indickým chlebem na přílohu.