29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s jasmínovou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept ​na kuřecí korma s⁢ jasmínovou rýží je ideální volbou​ pro milovníky exotické indické kuchyně. Chutné kousky kuřecího masa jsou podávány v omáčce bohaté⁣ na exotické koření, které dodává jídlu neuvěřitelnou chuť a aroma. Vaření s jasmínovou rýží přidává další vrstvu chutí a je​ skvělou doplňkovou alternativou k tradičním přílohám jako je bramborová kaše nebo ⁢rýže. Tento recept je přehledný, snadno dodržitelný a skvělá ⁤volba pro ty, kteří se chtějí ponořit do světa‌ indické kuchyně přímo v pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (případně tofu pro ⁢vegetariány)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého ⁣kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého‍ skořice
  • 1/2 lžičky⁤ mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 400 g jasmínové rýže
  • čerstvý koriandr ⁣na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí​ maso nakrájíme na menší ⁤kousky.
  2. Cibule a ‍česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej ​a orestujeme cibuli a česnek do⁤ zlatova.
  4. Přidáme kuřecí maso a ‍smažíme ho, dokud nezezelená.
  5. Přisypeme kari koření, zázvor, kurkumu, kmín, skořici, koriandr a sůl. ‌Vše promícháme.
  6. Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni asi ​10 minut, dokud ‍maso nezměkne ⁤a⁤ omáčka se zahustí. Po potřebě podléváme vodou.
  7. Mezitím uvaříme jasmínovou‌ rýži ⁤podle návodu na obalu.
  8. Hotové korma podáváme‍ s jasmínovou rýží a ozdobíme čerstvým⁢ koriandrem.