27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na chuťovou cestu do Indie s naším receptem na lahodné kuřecí korma⁤ s bazalkou. Tato pikantní klasika indické kuchyně je ‍plná exotických chutí a​ aroma ⁤čerstvé bazalky. Připravte si lahodné kuřecí kousky,‍ které budou marinovány ve speciální směsi ⁣koření a poté postupně vařené v omáčce z jogurtu a rajčat. Jemná bazalka pak dokonale zvyšuje chuťový zážitek a dodává⁣ jí svěžest. Tohle jídlo si​ zamilujete!

Suroviny

  • 500 ‍g kuřecího masa
  • 1 ⁣cibule
  • 2 ⁤stroužky česneku
  • 2‌ lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého ⁤kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 200 ml smetany ‍ke šlehání
  • čerstvá bazalka
  • sůl ⁤a ​pepř

Postup

  1. Na pánvi ⁣si rozehřejte‌ olej a⁢ osmahněte na něm nakrájenou cibuli a ‍česnek.
  2. Přidejte kuřecí maso​ a smažte ho z⁤ obou stran dozlatova.
  3. Přidejte kurkumu, kmin,⁢ koriandr, ⁢garam masalu a nastrouhaný ‍čerstvý zázvor.
  4. Promíchejte a nechte‌ dochutit⁤ asi ​2 minuty.
  5. Přidejte⁤ smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. ‌Vařte‌ asi 5 minut, dokud se omáčka nezahuští.
  6. Přidejte nasekanou bazalku a ​dochuťte solí‌ a pepřem⁤ podle ‍chuti.
  7. Servírujte ⁣se žlutou rýží nebo indickým ⁢chlebem​ naan.