4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný a snadno připravitelný recept se kuřecím masem? Vyzkoušejte naši verzi kýrumy s basmati rýží! Tato tradiční indická jídla plné aromatických koření a exotických chutí určitě potěší vaše chuťové pohárky. S naším podrobným návodem na přípravu se stanete mistrem v kuchyni a navodíte autentickou atmosféru vlastní indické restaurace. Připravte si chutné kuřecí korma s basmati rýží ještě dnes a nechte se unést do světa indické gastronomie!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky červené papriky
- sůl podle chuti
- 400ml kokosového mléka
- šťáva z 1 citrónu
- čerstvý koriandr na ozdobu
- basmati rýže
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a smažte ho spolu s cibulí pár sekund, dokud nezačne vonět.
- Do pánve přidejte koření - koriandr, kmín, kurkumu, kardamom a červenou papriku. Promíchejte a nechte podusit asi minutu, dokud koření neuvolní vůni.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažte ho z každé strany, dokud získá křupavou kůrku.
- Přilijte kokosové mléko a šťávu z citrónu. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 20-25 minut, dokud maso nezměkne.
- V této době si připravte basmati rýži podle návodu na obalu.
- Kuřecí korma podle potřeby dochuťte solí.
- Servírujte kuřecí korma s uvařenou basmati rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.