9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s badyány
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte jednoduchý‌ a exotický ‍recept ⁢na kuřecí​ korma? Vyzkoušejte kuřecí korma​ s badyány! Tato‌ tradiční indická pokrmová lahůdka představuje perfektní⁤ kombinaci kuřecího masa, aromatických⁤ koření ⁣a badyánu, který⁢ dodá ​jídlu svůj ⁤charakteristický ⁣pálivý ⁣a‍ kořeněný ‌okraj. Tento recept je snadno připravitelný a přináší vám jeden z nejoblíbenějších indických‍ pokrmů,‍ který si můžete⁣ vychutnat ve svém vlastním ⁢domově. Výtečná chuť kuřecího korma⁤ s badyány vám zaručeně rozproudí chuťové buňky⁤ a zlepší váš‍ jídelníček. ⁣Nechte se unést tímto⁣ delikátním indickým ‍pokrmem a připravte ho ještě dnes!

Suroviny

– 500⁣ g ⁣kuřecího‍ masa (případně ⁢i tofu pro vegetariány)
– 2 cibule
– 3 stroužky česneku
– 2⁣ cm⁤ zázvoru (nastrouhaného)
– 1 lžíce oleje
– 2 lžíce badyánových ‍hvězd
– 2 lžičky garam masaly
– 1 lžička kurkumy
– 1/2 lžičky mletých koriandru
– ⁤1/2 lžičky mletého kmínu
– 200⁢ ml ‍smetany (nebo 200‌ ml kokosového mléka‍ pro vegany)
– 200⁢ ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
-⁣ sůl ‌a pepř ⁣podle​ chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny ‌suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky,⁣ cibuli ‍nakrájíme⁤ na‌ kostičky a česnek nadrobno nasekáme.
  2. Ve velké ‍pánvi nebo‌ hrnci si rozpálíme​ olej. Přidáme badyánové ⁤hvězdy a orestujeme je asi 2 minuty,⁢ dokud‍ nezačnou vydávat vůni.
  3. Přidáme cibuli ⁢a⁢ česnek a smažíme, dokud cibule⁤ nezměkne ⁣a zesklovatí.
  4. Přidáme nastrouhaný zázvor a všechny koření (garam masalu, kurkumu, koriandr ⁢a kmín). Smažíme ještě 2 minuty, aby ⁢se koření ​uvnitř pěkně ⁢rozvonělo.
  5. Přidáme nakrájené ⁤kuřecí maso (nebo tofu) a mícháme, dokud⁣ se maso‍ nezrůžoví. Přidáme‍ sůl a ​pepř podle chuti.
  6. Přilijeme smetanu (nebo⁢ kokosové mléko) a vývar. Přivedeme k varu, snížíme ​teplotu a dusíme⁤ pod​ pokličkou ​asi 15 ⁤minut, dokud se maso‍ neudusí ‍a nezměkne.
  7. Servírujeme s⁤ rýží ⁤nebo naan chlebem.