14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí kebab s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Chutný kuřecí kebab s rýží: Naučte se připravit oblíbené jídlo z ulice přímo doma! Vychutnejte si křupavé kuřecí kousky, hořčičné marinády a aromatickou rýži. Tento recept je snadný a rychlý, ideální pro domácí​ večeři plnou ⁢exotického kouzla. Vzájemné kombinace chutí vás příjemně překvapí, a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi. Začněte dnes a okořeňte své jídelníček!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 4 plátky pita chleba
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového ‌oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½⁣ lžičky kurkumy
  • ½ ⁢lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 hrnek vařené rýže
  • čerstvá⁤ zelenina na podávání ⁤(např. rajčata, ⁢okurky, salát)
  • omáčka na dochucení (např. jogurtová, česneková)

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu pro kuřecí maso. V míse⁤ smícháme olivový olej, mletý kmín, mletou papriku, sušený oregano, kurkumu, sůl a pepř.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky ⁤a přidáme do mísy s marinádou. Důkladně promícháme a necháme maso marinovat minimálně 30 minut, ideálně však několik hodin nebo přes noc v lednici.
  3. Mezitím na pánvi ​rozpálíme trochu oleje ⁢a osmahneme na ní ‍nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme ho společně s cibulí.
  4. Přidáme marinované kuřecí maso a smažíme ho 5-7 minut, dokud ⁣není zevnitř propečené a zvenčí zlatavé.

  5. Pita chleby opláchneme​ vodou a⁢ zahřejeme v troubě nebo na pánvi, aby byly měkké.
  6. Na každý chlebový plát položíme porci smaženého kuřecího masa a zalijeme omáčkou podle chuti.
  7. Kebaby podáváme s vařenou rýží a čerstvou zeleninou po stranách. Dobrou chuť!