7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí katsu curry plátky servírované s aromatickou rýží. Tento japonský pokrm je perfektní volbou pro vyzkoušení nové chutě. Sledujte náš recept a připravte si ho doma snadno a rychle!
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálek hladké mouky
- 2 vejce
- 1 šálek rýže
- 2 šálky vody
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme rýži. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme ji ve dvou šálcích vody podle návodu na obalu.
- V míse smícháme strouhanku, mouku a koření podle chuti (sůl, pepř). V jiné míse rozšleháme vejce.
- Kuřecí plátky nejprve obalíme ve směsi strouhanky a mouky, poté je ponoříme do rozšlehaných vajec a znovu obalíme ve strouhance. Opékací plátky smažíme na pánvi s olejem, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Přidáme kari koření a sójovou omáčku a krátce restujeme.
- Smažené kuřecí plátky podáváme s dochucenou omáčkou a uvařenou rýží. Dobrou chuť!

