7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí katsu curry plátky s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné kuřecí katsu ⁤curry plátky servírované⁢ s aromatickou rýží. Tento ⁢japonský pokrm ⁢je perfektní volbou pro vyzkoušení nové chutě. Sledujte náš recept a připravte ​si ho doma snadno ‍a rychle!

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 1 ⁤šálek strouhanky
  • 1/2 šálek hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 šálek rýže
  • 2⁤ šálky vody
  • 1​ cibule
  • 1 ⁢mrkev
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce ⁣kari koření
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži. Rýži​ propláchneme ‌pod tekoucí vodou​ a uvaříme ji ve dvou šálcích vody podle návodu na obalu.
  2. V⁤ míse smícháme strouhanku, mouku a koření ⁤podle chuti (sůl, ⁢pepř). V jiné ‌míse rozšleháme vejce.
  3. Kuřecí plátky nejprve obalíme ve směsi ‌strouhanky a mouky, poté je ponoříme do rozšlehaných⁤ vajec a znovu obalíme ve strouhance. Opékací‍ plátky⁢ smažíme na pánvi s olejem,⁤ dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  4. Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou⁤ cibuli a na kolečka nakrájenou ⁤mrkev. Přidáme kari‍ koření a sójovou omáčku a krátce restujeme.
  5. Smažené kuřecí plátky podáváme s dochucenou ⁢omáčkou a‌ uvařenou rýží. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *