13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste tento chutný recept na kuřecí kari s mangem, který vám zaručeně zvedne náladu! Kombinace křupavého kuřecího masa, exotické mangové omáčky a aromatických koření vytvoří lahodnou a dokonale vyváženou chuťovou symfonii. Pojďte si pochutnat na této jednoduché, avšak svůdné asijské specialitě a překvapte své chuťové pohárky! Vyzkoušejte kuřecí kari s mangem ještě dnes a nechte se unést vůní a příchutí dálných zemí.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zralá mango
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- smažená rýže nebo rýže na přílohu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek a orestujte ho spolu s cibulí.
- Přidejte nakrájené kuřecí prsa a osmahněte je ze všech stran, dokud nezezdřeví.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Oloupejte mango, odstraňte pecku a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do pánve spolu s kokosovým mlékem.
- Nechejte vařit asi 15-20 minut, nebo dokud se kuřecí maso úplně uvaří a dochutí do měkka.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo dalšího kokosového mléka.
- Ochutnejte omáčku a případně ji dosolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte kuřecí kari s mangem s kuskusem nebo rýží a užijte si lahodnou teplou večeři!