19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí kápra s omáčkou Reblochon, která je připravena z delikátního francouzského sýra Reblochon. Tento jednoduchý a chutný pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- sůl a pepř
- olej na smažení
- 100 g šunky
- 100 g sýra Reblochon
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml bílého vína
- 4 brambory
Postup
- Nejprve si osušte kuřecí řízky ubrouskem a naklepeme je do rovnoměrné tloušťky. Posolíme a opepříme z obou stran.
- V pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme nakrájenou šunku. Poté šunku odložíme stranou.
- Do stejné pánve přidáme ještě trochu oleje a opečeme kuřecí řízky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a upečené.
- Přilijeme bílé víno a necháme chvíli vařit, aby alkohol vypařil.
- Poté přidáme šunku zpět do pánve a zalijeme smetanou. Vaříme asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Nastrouháme sýr Reblochon a přidáme ho do omáčky. Promícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- Brambory uvaříme ve slupce a pak je oloupeme a nakrájíme na tenké plátky jako kapry.
- Smažíme brambory na pánvi do zlatova. Podáváme s kuřecími řízky a omáčkou. Dobrou chuť!