9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tato chutná a elegantní receptura na kuřecí kachní prso s pomerančovou omáčkou je skvělou volbou pro vyzkoušení na speciální příležitosti nebo pro obyčejnou večeři. Kachní prsa jsou opékaná dozlatova a podávaná s bohatou omáčkou z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, která přidává jemný a osvěžující hřejivý dojem. S jemným jídlem, které se snadno připravuje, budete mít jistotu, že potěšíte své chuťové pohárky. Experimentujte s dochucením a podávejte s oblíbeným přílohou pro skvělé výsledky a pochoutky pro celou rodinu.
Suroviny:
- 2 kusy kuřecího kachního prsa
- 4 pomeranče
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Prvně si připravte marinádu pro kuřecí kachní prsa. Smíchejte med, olivový olej, šťávu ze dvou pomerančů, sůl a pepř podle chuti v míse.
- Kachní prsa řádně očistěte a nakrájíme na stejně tlusté plátky. Poté je vložte do marinády a nechte je odležet v lednici minimálně hodinu, ideálně však přes noc.
- Na rozpálené pánvi smažte kachní prsa z obou stran do zlatova. Po upražení prsa vložte do vymaštěného pekáče a pečte při 180 stupních cca 20 minut.
- Vezměte přetlačený pomerančový džus ze dvou pomerančů a přidejte ho do kastrolu. Při mírném varu zredukujte omáčku na polovinu objemu.
- Omáčku dochuťte solí a pepřem. Můžete také přidat lžíci medu, pokud je příliš kyselá.
- Hotovou omáčkou polijte kachní prsa a podávejte s přílohou dle vlastního výběru.